domingo, 20 de noviembre de 2011

El naixement d'Adam

Aquesta obra pictòrica s’anomena “El naixement de Adam”, i si veu a Adam sentat, o estirat, tot nu, estirant el braç per tocar a Déu, que està dins d’una mandorla, envoltat d’àngels que l’aguanten. Aquesta obra va ser pintada entre el 1511 i 1515 per Miquel Àngel, i es troba al sostre de la Capella Sixtina.

Déu és representat com un home
vell amb barba, envoltat d’una túnica, la qual comparteix amb uns querubins. El seu braç esquerre està al voltant d’una figura femenina, normalment interpretada com Eva. El seu braç dret es troba estirat, per donar la vida al dit d’Adan, la seva creació, el primer home creat per Déu. Adam té el braç esquerre estirat cap a Déu per rebre la vida.

El naixement d’Adam parla de la creació de l’home a la terra; veiem una figura humana del fang, el material que Déu va fer servir per realitzar la seva gran obra com ho és l’home.

Quan Déu va fer l’home, el va fer net de pecat, però aquest, per tenir el dret que Déu li va donar, el va servir de mala manera i es va inclinar cap al pecat. Al costat inferior esquerre s’hi veu la representació d’un gerro trencat i sobre aquest, una serp representant el mal.

En aquesta obra predominen els colors divins, que són:
Blau: es refereix al lloc d’on ha vingut Crist, el cel.
Lila: ens ensenya el poder de Crist.
Vermell: representa la sang de Crist a la creu.
Blanc: simbolitza la justícia i la humanitat perfecte de Crist.

1 comentario:

  1. M'ha agradat molt aquesta pàgina, hi ha moltissima informació. Però m'agradaria saber si menjaven anxoves amb monjetes.

    ResponderEliminar